Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
Hoe poseren voor foto’s? 4 essentiële tips

Hoe poseren voor foto’s? 4 essentiële tips

Een waterdruppel is iets heel gewoons en toch kun je er prachtige, intrigerende foto’s van maken. In dit artikel vertellen we je hoe je druppelfotografie verheft tot een heuse kunst.

Poseren? Of je laten regisseren?

Bij een sessie met een goede fotograaf hoef je in principe nauwelijks te poseren. Hij creëert een ongedwongen sfeer, stelt je op je gemak en drukt op het juiste moment af. Jij als model kunt op een natuurlijke manier bewegen en krijgt nooit het gevoel dat je een geforceerde houding moet aannemen.
 

4 poseertips voor een geslaagd portret
 

Is de fotograaf minder ervaren? Of ben je je eigen model en werk je met een zelfontspanner? Probeer dan zeker deze tips uit:

  • Steun op je achterste voet: houd je voeten niet naast elkaar, maar zet één been naar voren en verplaats je gewicht op je achterste voet. Zo creëer je een meer dynamische houding, waarbij je borst naar voren komt in plaats van je buik.
  • Kijk niet frontaal in de camera: het oogt beter als je je bovenlichaam en je gezicht enigszins draait in de richting van het licht.
  • Laat je armen niet hangen: houd bijvoorbeeld een voorwerp vast – een pen of een mok doen het altijd goed – of plaats je armen in je zij, maar houd ze niet stokstijf naast je bovenlichaam
  • Leun niet achterover: zo krijg je immers al snel een dubbele kin. Wie veel selfies neemt, heeft dit zeker al ondervonden: je gezicht van bovenaf fotograferen is veel flatterender.

Ten slotte doe je er ook goed aan om voor de fotosessie even een blik in de spiegel te werpen en jezelf goed te inspecteren. Je wilt toch niet op de foto staan met je haar in de war of een vlek op je kledij? Succes met je shoot!


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags:  hoe poseren voor een foto, model foto

Categorie: Tips & Tricks